Обличаме ли се според музикалния си вкус?

публикувана на 18.08.2015 г. в 08:53 коментари(0)

Обличаме ли се според музикалния си вкус?
Човечеството е многоцветен сбор от безброй подобщества, като всяко е неповторимо със своите особености и разнообразни подходи към живота. Всяка субкултура има своята гледна точка към нещата - от храната до образованието, от професионалното развитие до хобито, от ваканцията до работохолизма и какво ли още не...Но има една взаимовръзка, която сякаш е лесна за разгадаване и по нея можем да съдим много за модерните хора – става дума за обвързаността между музикалния вкус и модните предпочитания. Нека да хвърлим един поглед!

 

 

 

В България масово разпростанена е поп-фолк общността. Нейният стайлинг е ясно различим и има редица специфични особености. Веднага забележимо е, например, че якето е кожено, късо, вталено, дори тясно за дамската част, която съвсем умишлено подчертава, че то няма как да бъде закопчано заради великолепието на някои телесни прелести. Характерни части от стила на поп фолк феновете са още камъните, златото, животинските принтове. Косата задължително преминава през топлинна обработка: тя е или безпощадно изправена, или с обем, постигнат с ефекта на „вафличките“. Като цяло една доста предсказуема визия.

 

Немалка е и групата на рок феновете. Хората, увлечени от този музикален жанр са най-често в черно, също в кожа, но като че ли много по-често са носители на интелигентно излъчване. Може би заради възхищението им към една по-богата и по-смислена музикална култура. Символите и знаците тук носят друго значение. Коженото яке, например, се интерпретира като препратка към легендарната рокендрол епоха и нейните велики изпълнители, или пък се свързва с новаторския бунтарски саунд на пънка.

Изключително интересен е стилът на повечето хора, обичащи фънк, хип хоп, джаз или електронна музика – всичко отдалечено от съвременните мейнстрийм продукти. Техният външен вид е творчески и способен да развълнува окото и вдъхнови въображението. Дори в сковаващия зимен студ или в меланхолията на есента, якетата им носят живия дух на младостта. Връхните дрехи в техния клуб са съчетание от множество стилове: кежуал, спортен, елегантен, бохо, хипи, винтидж. Най-прекрасното е, че всеки от последната описана група е индивидуалист, със собствени модни идеи и решения. А това само по себе си е предпоставка за едно по-цветно и по-креативно българско общество. Дано!

 

 

 

Все пак, нека не забравяме хубавата поговорка, че по дрехите само посрещаме. Понякога умът и сърцето не кореспондират със стайлинга. Може просто да сме грабнали от щендера първото изпречило се пред очите ни яке, бързайки към най-важната среща в живота си....

 

 

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.