МЪЖЕ В ГРЕЙКИ

публикувана на 29.08.2016 г. в 12:28 коментари(0)

През последните години грейката започна да навлиза все по-широко в гардероба на мъжете и да се превръща в перфектния завършек през всеки един сезон от годината. Историята ѝ започва някъде в Италия, където тя е неотменна част от облеклото през студените месеци от годината.

Сега, трендовете в модата значително са повлияли, както на дизайна, така и на материите, с което вече грейката придобива още по-голяма популярност – не само сред мъжете. Използват се по-леки и не толкова плътни материи, за да може грейката да е под ръка през всеки един сезон, а не само през зимните месеци. Това е страхотно, защото тя практически подхожда и се съчетава перфектно при всеки един повод -  без значение дали ви се налага да облечете риза, блуза или дори върху сако. Ако сте запален любител на планините и скалното катерене -  тя е просто задължителен елемент от вашето облекло.

 

КАК ДА ПОДБЕРЕМ ПРАВИЛНАТА ГРЕЙКА

Тук  на първо място е важно да знаете за каква цел ще ви е нужна – дали за градска среда или като допълнение към екипировката ви за планински предизвикателства. Все пак има някои общовалидни правила, които трябва да следвате:

Подберете модел, който да е леко втален, да покрива рамената ви и да е малко под кръста. Разбира се, можете да заложите и на по-къс вариант, стига това да е търсеният от вас ефект.

Материята е особено важна. За лятото заложете на по-тънки и леки материи, в които подплата едва се усеща. За по-студените месеци – освен плътността на грейката е важно да обърнете внимание и на това дали материята пропуска вода и дали може да ви предпази от намокряне в дъжда.

Цветът е следващият момент, на който да обърнете внимание. Неутралните модели са практични и универсални и с тях е трудно да направите грешка, независимо от стила, който следвате. Но, можете да заложите и на по-ярки цветове. Оранжевият и червеният цвят са идеален избор през по-студените месеци, защото създават усещане за топлина. Обратно, през по-топлите месеци, можете да заложите на синия, зеления или лилавия цвят или на комбинация от няколко цвята.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.