СЪВЕТИ ЗА МЪЖЕ – КАК ДА НОСИМ ТЕНИСКА С ЯКА

публикувана на 10.09.2016 г. в 04:32 коментари(0)

Тениската с яка е универсален и класически атрибут, с който разполага почти всеки мъж в гардероба си, но малцина са тези, които посягат към нея и наистина знаят как да я носят. Вариантите и комбинациите са практически неизчерпаеми, но ние подбрахме 3 от тях, които да ви представим.

Тениската с яка има дълга история, която е влязла дори в учебниците по история на модата. Тя е оставила своя отпечатък през Първата световна война, при политическите революции, но въпреки това е достигнала почти непроменена през времето до днес в класическия си вид. Преминавайки през различни трансформации – от строгия класически стил с къс ръкав, през вариация от цветове, удължени ръкави и безброй десени и шарки, тя излиза на модните подиуми и става еталон за стил и класа при мъжете, за първи път в колекциите на известния дизайнер Ралф Лорънр чиято първа пълна колекция от мъжки дрехи кръсти "Polo" през 1968, от където и идва наименованието на този тип тениски - Поло тениски

И въпреки, че традиционно тениската с яка се свързва най-вече с облеклото на тенисистите и играчите на голф, има много други начини, по които може да бъде носена и да се разчупи  създадения стереотип.

 

КЛАСИКАТА

Класиката в жанра е съчетанието с дънки. Тази комбинация е практична и универсална почти за всеки един повод. Необходимо е само да спазвате основните правила – да подберете точния размер, никога да не слагате потник под нея и да не вдигате яката си (това не важи за 17 годишните).

 

 

С КЪСИ ПАНТАЛОНИ

За един по-лежерен и непретенциозен външев вид, можете да замените дънките или панталоните тип чинос с чифт къси панталонки. Подберете модел, който е изчистен или едноцветен, без шарки или геометрични фигури и съчетайте с подхождащ цвят тениска с яка.

 

 

ВМЕСТО РИЗА

Ако вие сте от тези мъже, които не понасят строгият формален стил, с пристегната вратовръзка и риза, но все пак трябва да имате по-изискана визия, можете да заложите и на вариант тениска с яка само при положение, че панталонът или костюмът ви го позволява. Тук подходящите модели са спортно елегантни.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.