Грейката - супер моден хибрид

публикувана на 27.11.2016 г. в 20:25 коментари(0)

Има дрехи, които във времето по категоричен начин доказват своето удобство и многофункционалност – дотолкова, че далеч надхвърлят първоначалния си замисъл. Със сигурност списъкът с подобни примери ще бъде оглавен от работния панталон на Леви Щраус. Едва  ли днес има човек на планетата, който не е носил, чувал, докосвал най-легендарната дреха на модерното време – дънките. Е, разбира се, не всяка одежда има такава слава. Някъде в поредицата на въпросните образци, далеч не толкова бляскаво, но все пак стабилно присъствие има онова елече, което хем няма ръкави, хем е призвано да ни стопли в хладните есенни и студените зимни дни.

Става дума за дрехата, спечелила си името грейка, което доста красноречиво показва каква е нейната най-главна роля. Малко по-детайлен поглед в модните дебри ще ни покаже, че тя е популярна и в двата си основни варианта - еднакво актуални са както дамските, така и мъжките грейки.  Ето три от основните характеристики, които ги правят толкова търсени и желани за есенно – зимния гардероб.

Топлят!

На първо място дрехата, за която става дума, топли. Вътрешността на грейките обикновено е изпълнена със специални термо материали, които бързо загряват тялото, от една страна, а от друга задържат топлината и не позволяват охлаждане. Затова грейката е пракрасна и за градски стрийт условия, но е просто незаменима за планински разходки и спортни преходи.

И под, и над!

Модерната грейка  е  своеобразна кръстоска между елече и яке. Точно тази хибридност е една от основните причини, за да бъде толкова предпочитана. С други думи, можете да я облечете под тежка връхна дреха, но и да я сложите над леко яке. Можете  бързо да смените мястото - и под, и над останалото облекло. Трябва да се добави и удобството от факта, че едновременно ви е топло и имате свобода на ръцете. Това е изключително важно и именно по тази причина, особено мъжките грейки, са предпочитани от хора, занимаващи се активно със спорт или принудени да работят дейно в студено време, под открито небе.

Младежки имидж!

Виждали ли сте старец, облечен с грейка? Едва ли. Дори да не ползвате грейката по предназначението, за което стана дума по-горе, то мятайки я върху себе си, вече имате едно небрежно и младежко излъчване. Още повече, че дрехата все повече присъства в предложенията на фешън експерти. И, ако при дамите тази тенденция е по-слабо забележима, то  мъжките грейки  могат да бъдат видяни в колекциите на най-големите имена в модния бранш. И това никак, ама никак не е случайно. Защото този интересен хибрид  дарява по неповторим  начин своя притежател с топлина, удобство и страхотния имидж на млад по дух модерен човек.  

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.