Дънки - тенденции 2021

публикувана на 09.04.2021 г. в 13:52 коментари(0)

Можете да бъдете сигурни, че каквито и дънки да имате в гардероба си, с тях ще изглеждате актуални. Защото денимът, без капка преувеличение, е вечен. Но все пак, всеки сезон слага своя моден отпечатък и върху дънките. И, ако искате да бъдете не просто в крак с времето, а да сте поне с крачка напред, можете да хвърляте поглед на тенденциите. За 2021-ва се проследяват няколко отчетливи тренда.

 

Класиката е модерна

Разбира се, класическата кройка е винаги на мода. За мъжете тя е доста обрана, без да е плътно прилепнала за крака. Онова, което като щрих носи настоящият сезон, валидно както при дамските, така и при мъжките модели, е лекото скъсяване и оголването на глезена.

 

Широки дънки

Широките дънки са наистина осезаем тренд за 2021-ва - и при дамската, и при мъжката мода. Тук не става дума за някакъв торбест вид на денима, а по-скоро за широки прави или леко разкроени (за дамите) крачоли. Тирантите и коланите са много актуални аксесоари за такъв тип дънки през този сезон.

 

Гръндж

За бунтарите и любителите на фриволното излъчване, гръндж дънките са незаменимо облекло. Този сезон те продължават да бъдат много актуални. Разкъсани, накъсани, с дупки и конци, те наистина създават усещане за младежки вид на своя притежател, независимо от възрастта. По отношение на цветовете, модерни са както сините нюанси, така и изтърканите вариации, а също цветни петна, включително сребро, злато, бронз.

 

С маншет

Маншетът, който преди около година се появи като тренд при дамските дънки, вече се предлага смело и при мъжките модели. Така че - по-тесен или по-широк, той е категорична модна тенденция и през 2021-ва. При това дизайнерите предлагат маншети както в стрийт стила, така и за по-семпла офис или вечерна визия. Разбира се, винаги трябва да се има предвид, че маншетът, особено широкият, леко скъсява фигурата визуално и това трябва да бъде съобразено с индивидуалните особености на тялото и другите елементи в аутфита.

 

Цветни петна

Цветните петна са също много модерни. По-често те се харесват на дамската аудитория, но са наблюдавани и в мъжките актуални дънки. При това не става дума само за отдедлни малки петна, а и за големи цветни отрязъци, дори половин крачол, решен в цвят. Е, подобни решения не са за всеки, но биха допаднали на хората с по-екстравагантен вкус.

 

Изтъркани

Изтърканите дънки са почти класика. Едва ли има човек, обичащ денима, който да няма чифт изтъркани дънки. Така че, ако ви предстои да обновявате гардероба си, смело заложете на подобен избор - той има предимството, че съчетава в себе си актуалност, класика, многофункционалност.

 

Аксесоари

През този сезон е много хитово да съчетавате дънките с ясно видими аксесоари като колани и тиранти. Това е валидно както за широките дънки - последен моден писък, така и за други модели. Можете смело да експериментирате с цветовете и размерите на въпросните аксесоари, съобразно собственото си усещане за оригиналност.

 

Кръпки, акценти, декорации

Апликациите, кръпките, декорациите продължават да бъдат разпознаваема фешън тенденция. Тя е доста по-приложима в дамските модели, но присъства и при мъжете. Дори да си падате най-вече по стандартните решения, едни дънки, освежени с подобни акценти, със сигурност ще освежат и настроението ви.

 

А и в крайна сметка изборът на дънки никога не трябва да е по канон. Защото той е свързан със свободната воля и изява - затова денимът е вечен, а още чифт дънки - никога не е излишен.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.