Карго панталони есен/ зима - защо се харесват и как се носят?

публикувана на 28.09.2022 г. в 05:44 коментари(0)

Историята на карго панталона не е тайна. Разработен като дреха, предназначена  за военни мисии, със своята практичност, той бързо разширява приложението си, ставайки част от функционалното облекло на редица професии. Най-вече на онези, за които е важно да съберат в джобовете си максимално количество по-малки или по-големи предмети.

Модерният човек, обаче, няма нужда да е строител или рибар, за да има своя карго панталон. Изведен от работната среда до модните подиуми, карго панталонът ту се качва на гребена на вълната, ту затихва  като тенденция. Но в последните години трайно се е настанил сред актуалните трендове. И за това си има ясни причини.

 

Защо се харесват?

Разбира се, на първо място карго  панталоните са предпочитани, защото са практични. Удобни за ежедневието, те са подходящи за пътуване, за градски разходки, за работни дейности. Харесвани са и заради своя имиж. Както е известно, милитъри тенденцията винаги носи едно секси мъжкарско излъчване  и карго панталонът e изразител именно на това.

В същото време множеството джобове и шевове ликвидират всякаква строгост и дават възможност всеки носещ този тип панталон да се чувства и показва свободомислие и здравословна доза непокизъм. А има и още нещо. Старците не носят карго панталони. Затова на колкото и години да сте, подобен избор oзначава, че се чувствате млад, деен, силен и в отлична форма.

 

Как се носят?

Карго пантаталонът е комфортна и функционална дреха и действително много подходяща за редица ситуации. Но все пак не може да бъде определена като универсална. Защото, ако работното ви ежедневие изисква по-строг стил, карго панталонът не би могъл да се впише в него - по никакъв начин. Но при всички останали случаи, той би бил  чудесно решение. Комбинира се успешно с пуловер, карирана риза, спортни блузи с дълъг ръкав, суитчър.

 

Кои са хитовете за есен/зима?

През настоящия есенно-зимен сезон, карго панталонът продължава да е много  модерен. Затова, ако подновявате гардероба си, смело посегнете към него. Актуален е в кафяво - бежовата палитра, а също в сиво, в черно, в камуфлажен десент, в деним вариант. Джобовете, естествено са задължителни, но не придават обем на силуета, крачолът е близо до крака, прибран около глезена.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.