Якето на сезон есен/зима - главен герой в гардероба

публикувана на 08.02.2023 г. в 12:46 коментари(0)

Когато топлите дни се изнижат един след друг и отстъпят място на есенния хлад и зимния студ, якето се превръща в главен герой във всеки гардероб.

Именно защото то е основна дреха, за хората от всички възрасти и почитателите на всички стилове, якето заслужава повече внимание при избора, а и повече средства, за да имаме онова, с което ще се чувстваме топло, комфортно и актуално.

Една от най-осезаемите тенденции за есен/зима са мъжките якета, подплатени с естествена вълна. Те са представени в различни варианти - от по-обрани линии, близки до класическото сако до съвсем спортни модели с качулка и небрежно излъчване. Трендът е решен в бежево - кафява гама, но в модните предложения участват още класическото черно, тъмнозелени тонове, сиво.

Много модерни са също по-издължените модели якета, наподобяващи  тренчкод в зимен вариант. Те са подходящи за почитателите на екстравагантния стил, защото със сигурност залагат повече на ексцентричното излъчване, отколкото на функционалността.

На другия моден полюс са по-стандартните решения за мъжки есенно-зимни якета. Те може да не предизвикват обръщане след притежателя си на улицата, но пък ще му се отплатят с много удобство. За сезон есен/зима актуални са мъжките якета с по-прибран силует, а също и якетата с шевове, допринасящи за по-интересния дизайн. Качулката е почти задължителна, макар често да се предлага и в подвижен вариант. Продължават да са предпочитани връхните дрехи със силиконов пух, който осигурява топлина, без да увеличава обема. Към тази тенденция се отнасят и якетата тип ветровка, създадени от материали, защитаващи от студено и ветровито време и даващи лекота и комфорт на движението.

Актуални за мъжките якета са също джобове и ципове, високи яки без или със качулка. Много модели са с двойно закопчаване от цип и капси по цялата дължина, за допълнителна защита. По отношение на цветовете, освен най-предпочитаната гама - черно - тъмносиньо, модерни са още яркочервеното, силножълтото и  и кафяво-зелените тонове. Дължините са класически, което прави комбинацията с дънки и пуловер или трикотажни блузи идеално решение.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.