Празник на бялата тишъртка

публикувана на 24.11.2021 г. в 11:55 коментари(0)

           Няма нищо по-свежо от обикновената бяла тениска. Не само защото тя е абсолютна класика, безкрайно вариативна и удобна за носене, но и защото подхожда на всичко и е подходяща за всякакъв повод - от сутрешния крос, до вечерното парти с приятели. Тя е тотален хит и присъства неизменно в колекциите пролет/ лято, а и есен/ зима на световните дизайнери.


           Малко известен факт е обаче, че бялата тениска има и празник. 11 февруари е обявен за официален ден на White T-shirt. Историята на този празник датира от първата половина на миналия век. На 11 февруари се отбелязва годишнината от стачката на мъжете и жените в General Motors през 1937 г. Като част от символиката на тази стачка всички носят бяла блуза.


           Истината е, че в началото този празник е познат като Денят на бялата риза, но някак си през годините се е трансформирал в Денят на бялата тениска. Тези, които не знаят историята му си създават своя собствена версия, като се придържат към темата за бялата дреха. В днешно време този ден се приема като шеговит празник на носенето на така популярната бяла блуза, като истинската причина за честването се е размила през годините.
Според най-ревностните привърженици на идеята, по традиция в празничния ден трябва да се спазват няколко неща както следва:


1) Всеки трябва да е облечен с бяла тениска или бяла блуза (риза).


2) Бялата тишъртка на работника не трябва да е по-мръсна от тази на шефа.


3) Трябва да се спазват всички правила за безопасност на работното място.

 

Въпреки, че не е обявен за празник с прокламация от Президентството, този ден е обявен за празничен и се празнува от много американци по света.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.