Парката – хит на сезона

публикувана на 06.09.2016 г. в 14:51 коментари(0)

В последните два есенно зимни сезона едно понятие си пробива стремглаво път към листата на топ хитовете. Става дума за така наречената парка, или, казано по друг начин, яке в милитъри стилистика или с ескимоски привкус.

Азбучна истина е, че няма мъж или жена, които в гардероба си за студените сезони да нямат някакъв тип яке. От класическата непромокоема шушлякова одежда до съвсем елегантно-вталени решения, есента и зимата просто изискват всеки да разполага с подобна връхна дреха. Кое обаче издига парката на гребена на модната вълна през последните сезони?

На първо място, това е удобството, свързано с основни характеристика на якето – парка. То е топло, водонепропускливо и ветроустойчиво. Класическата парка отвътре е с кожена подплата и задължително има качулка, така че и в най-неприятните метеорологични условия, притежателят на дрехата да се чувства комфортно.

Другата основна отличителна характеристика на модните есенно зимни якета тип парка са заемките от милитъри излъчването – множество джобове, колани, шнурове, които имат и определена функционалност, регулирайки широчина, дължина, вид на силуета. Така връхната дреха може да стои адекватно както при планинска разходка, така и в динамична градска среда. С това пък от своя страна е свързана и възможността тя да се комбинира отлично с широк диапазон облекла – от деним и пуловер до арт поли и ефирни блузи. Е, ако живеете в някоя по северна страна парките биха били подходящи и като пролетно есенни якета.

Онова, което постявя парката във фокуса на модното внимание напоследък е и факта, че тя далеч не робува на изискването за скучност по отношение на цветовете. Наистина каки, зелено милитъри, кафяво са все още сред най-популярните за този вид дреха, но в палитрата равностойно присъстват също бяло и бежево в много нюанси, актуалното жълто – тиква или горчица, широка гама от зелено, бордо и дори не съвсем традиционните за типа синьо и оранж.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.