Мъже, готови ли сте за още едно предизвикателство?

публикувана на 30.11.2015 г. в 10:17 коментари(0)

Последните събития за мъжка мода в Лондон, Париж и Милано разкриха една провокативна тенденция за следващия сезон ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2017 - завръщането на много късите шорти и къси панталонки при мъжете.

За много представители на силния пол изборът какво да облекат през топлите месеци от годината е истински труден. Дали сандалите могат да се носят с чорапи? Трябва ли да имат поне един ленен костюм? А може би най-голямата главоблъсканица от всички е, може ли късите панталонки да бъдат част от гардероба на един мъж през лятото?

Дори и ако отговорът на последния въпрос е утвърдителен, той води до цяла плеяда от допълнителни дилеми. Ще бъдете ли достатъчно смел да експериментирате с новите цветове за предстоящия сезон – сьомговорозово, яркосиньо, зелено и жълто? Коя е приемливата дължина за мъжки къси панталонки?

Доскоро, здравият разум ни казваше, че за нормална се счита дължината малко над коляното. Но всичко това ще претърпи сериозна промяна. Ако последните събития от столиците на модата могат да предначертаят предстоящите тендеции (а те със сигурност го правят), мъжките къси панталонки са на път да станат много по-къси.

На преден план излизат ярките цветове и шарени мотиви, вдъхновени от 80-те години на миналия век. Друга тенденция са цветовете в оранжевата гама, завръщането към утилитарното сиво, каквито са били ученическите шорти и дори интерпретация на нарязан деним.

Дали мъжете и светът като цяло са готови за такава експлозия? Само времето ще покаже!

Но, погледнато от добрата страна, може би на възхода на късите панталонки трябва да се гледа като на проява на оптимизъм в обществото като цяло. Много е писано за това как полите на жените стават все по-къси по време на периоди на икономически растеж. Може би скъсяването на мъжките шорти означава, че всички ние се чувстваме по-уверени в себе си.

Мъже, готови ли сте да приемете това предизвикателство?

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.