Рок и стил

публикувана на 08.12.2015 г. в 14:27 коментари(0)

От самото начало на рокендрола, някои рок звезди изпъкват не само със специфичните си умения като музиканти, но и с характерен стил, външен вид, действия и постъпки. Но какво всъщност превръща рок музикантите в звезди? На първо място те трябва да бъдат различни и ... готини! А обикновено, да бъдеш готин и стилен едновременно, не се получава на всички.

Рок музиката успява да създаде цяла една субкултура, представителите, на която искат да се открояват от тълпата и да разрушат всички съществуващи стереотипи. Дългите коси, кожените дрехи, разпасаните тениски, бунтарският дух са само част от емблематичния им стил.

Кърт Кобейн

Той диктуваше модата на обличане сред феновете си през 90-те години. Всички помнят неговият стил с нарязани дънки, леко раздърпаните тениски, пуловери и жилетки в по-голям размер. Стил, който не губи своята актуалност и до днес. И въпреки че много други изпълнители преди него са залагали на същия облик, определено негова е заслугата да го превърне в емблематичен.


Брус Спрингстийн

Брус Спрингстийн е продукт на работещата класа и като такъв неговият гардероб включва няколко чифта дънки, бяла тениска и кожено яке. Той остава верен на този свой изчистен стил, дори когато славата го застига.



Сид Вишъс

Легендарният бас китарист на легендарната британска група Sex Pistols, символ на бунта на новото поколение, е една от най-значимите звезди на пънк-рок културата и модерната музика. Непримирият му дух се проявява дори в стила на обличане – кожено яке, тесни дънки, кубинки, тениски с принтове.

 

 



Лени Кравиц

Рок икона за милиони фенове по света, неговият стил не може да бъде сбъркан. Прилепнали панталони, кожени якета и жакети, колани с голяма тока в стила на 60-те и 70-те и, разбира се, слънчевите очила тип авиатор, с които почти не се разделя.

 

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.