Да вдъхнем нов живот на старите дънки

публикувана на 15.12.2015 г. в 09:08 коментари(0)

Има неща, които са задължителни за гардероба на всяка жена и са универсално решение за моментите, в които си задавате въпроса „Какво да облека?“. На едно от първите места се подреждат именно дънките, които не само могат да предадат стил и елегантност на визията ви, но и са модерно решение, което не губи своята актуалност при всяко следващо поколение.

Дори и поостарели и износени, все още може да вдъхнете нов живот на любимия си чифт, ако вложите малко умения и креативност.

Един от най-лесните начини е да ги превърнете в къси панталонки. На пръв поглед изглежда трудна задача, но всъщност се изискват много малко усилия.


Подберете такъв модел, който да пасва идеално на формите на тялото. Най-добре е да бъдат с по-ниска талия, но не съвсем вталени. Важното е да ви бъдат по мярка – нито прекалено стеснени, нито твърде широки.

Решете предварително каква дължина искате да постигнете. Това зависи най-вече от модела дънки, който сте избрали. Класическите къси панталонки са с дължина около 8-12 см над коляното, но винаги можете да заложите и на по-дълъг вариант – тип бермуди, които са точно до коляно. Ако предвиждате да ги носите през лятото или на плажа, тогава заложете на най-късия вариант, който е 5-7 см.


Последната ви стъпка е да пристъпите към отрязването на вашите къси панталонки. Ако ви липсва опит и сръчност с ножицата, предвидете 2-3 см по-голяма дължина и задължително използвайте маркер, с който предварително да отбележите желаната мярка.

Сега вече всичко е във вашите ръце – режете смело и не изпадайте в паника, ако не сте успели да отрежете равно. Винаги можете да разнищите краищата и умело да замаскирате неравностите.

Останалото е плод на вашето собствено въображение. Можете да използвате различни техники за декориране – от актуалния стил омбре, до семпла рисунка, пришити копчета или просто да залепите някакви орнаменти.

 

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.