Коланът – аксесоар за мъжете с вкус

публикувана на 19.01.2016 г. в 09:57 коментари(0)


Както при жените, така и при мъжете аксесоарите заемат ключова роля във всекидневната визия. За мъжете основен такъв се явява коланът. Коланът отдавна е спрял да бъде само средство, което държи панталоните здраво на кръста. На него вече се гледа и като на начин да придадеш на външния си вид перфектен завършек.
Когато се избира колан, определящ е размерът. Правилото е, че закопчан трябва да стига до втората дупка. Но правилата и традициите отдавна не са това, което бяха дори при избора на мъжки колан, а разнообразието от модели и размери е смайващо. Относно ширината е прието спортните колани да са широки между 3и 5 см, а официалните, т.е. тези за костюм - около 3см.


 

Когато се избира елегантен колан, в повечето случаи, е добре той да бъде в един цвят с обувките. Ако поводът е строго официален, идеалният вариант е да са и от еднаква материя и да имат обединяващ детайл. Черната кожа си остава класика за елегантните господа, като разнообразие се наблюдава във формите и цвета на метала на токите. Сребро, злато или цветен метал, квадратни или овални, биха задоволили желанията и на най–претенциозните.
За спортните аксесоари нещата стоят по доста различен начин. Там съчетаването с цвета на обувките автоматично отпада. Хубаво е, все пак, коланът да има цветови препратки към облеклото, но това вече далеч не е задължително, може да се гледа на него като на акцент и това да подринесе за шик визията. Може да се избират модели от лен, коноп, дори от корабни въжета.
В един или друг стил, безспорно коланът се оказва един от най–забележимите мъжки аксесоари. И, което е още по-важно - по него винаги може да се разпознае мъжът с вкус.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.