Как да поддържаме обувките си от естествена кожа

публикувана на 23.01.2017 г. в 09:33 коментари(0)

Забелязали ли сте, че всеки път, когато си купувате обувки от естествена кожа, продавачът в магазина винаги предлага в допълнение към основната ви покупка и различни продукти за грижа за обувките. Често, обаче, купувайки си добри обувки, забравяме, че трябва да полагаме и съответните грижи, за да ни служат вярно за по-дълго време.

 

Съществуват няколко универсални и общовалидни правила, които е добре да знаете. Стриктното им спазване ще ви гарантира не само, по-дълъг живот на обувките, но и по-добър външен вид.

Основните етапи

 

  1. Почистване - важно е да внимавате да не нараните кожата на обувките и да не търкате прекалено агресивно върху нея.
  2. Подсушаване - след почистването на обувките е добре да ги оставите да изсъхнат по естествен начин. Ако обувките ви са се намокрили отвътре, ги оставете да изсъхнат на хладно място. Не е препоръчително да ги сушите близо до отоплителен уред или на директна слънчева светлина.
  3. Нанасяне на крем-боя.
  4. Прилагането на защитен крем (вакса).

 

Общи правила

 

  • Сведете до минимум контактът на вашите обувки с вода и кал. Колкото и трудно и дори непосилна да изглежда тази цел през есенно-зимния период, винаги можете да избегнете някоя и друга по-дълбока локва.
  • Друг основен принцип е да имате у дома си поне два чифта обувки за сезона и да ги сменяте. Факт е, че една нощ не е достатъчна, за да изсъхне напълно кожата и да се възстанови първоначалната форма на обувките.
  • Силиконовите гъби на пръв поглед са ефективно и бързо средство за почистване и придаване на блясък на обувките. Въпреки това, бъдете внимателни: силиконът може да повреди обувкти ви. От една страна, обувките веднага ще се покрият отново с прах, а от друга, и което е по-важното, силиконът прониква дълбоко в кожата като по този начин ѝ пречи да диша. Затова при спешна нужда от почистване на коженните си обувки, ползвайте салфетки или обикновена носна кърпичка.
  • Никога не съхранявайте обувките си в найлонова торбичка, а ги приберете в картонена кутия или в торба от плат.
За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.