КАК ДА НЕ НИ СЕ ВМИРИСВАТ ОБУВКИТЕ

публикувана на 28.01.2017 г. в 16:27 коментари(0)

Често ли чувствате неудобство да си събуете обувките пред други хора, заради лошата миризма, която излиза от тях?  Ако отговорът е „ДА“, добрата новина е, че има ефективни и лесни начини да се справите бързо с този проблем.

 

Но преди да пристъпите към действие, първо  трябва да разберете каква е причината.

 

 

Краката често се потят, когато са затворени за дълго в обувките. Ако те са и прекалено тесни, това е идеалното място за развитието на бактерии, което води и до лошия аромат, носещ се от тях след събуването им.

Друга причина за лошата миризма е материалът, от който са направени обувките. Често това са синтетични материали, които в допълнение с гумените подметки се нареждат сред основните виновници за неприятните миризливи обувки.

 

Ето няколко простички и лесни начини, които биха ви помогнали да се справите с този досаден проблем.

 

Обърнете внимание на краката си

Поддържайте и спазвайте добра хигиена на краката си като използвате антибактериален сапун и като сменяйте ежедневно чорапите си.

 

Още едно приложение на вестника

За да се отървете от неприятната миризма, можете да прибегнете и до друго решение - натъпчете обувките си с вестници и ги оставете така цяла нощ. 

 

 

Пълно почистване

Най-очевидният начин да се отървете от лошата миризма в обувките си е да ги измиете добре отвътре и отвън, с помощта на сапунен препарат или дори белина, ако разбира се това е възможно за конкретния чифт обувки, без да ги увредите. След това ги оставете да изсъхнат напълно, преди да решите отново да ги обуете.

Ако обувките ви не могат да бъдат изпрани, можете да използвате памучен тампон, напоен със спирт и да ги почистите отвътре, което ще спомогне за убиването на бактериите.

 

Сода за хляб

Един лесен, безвреден и ефективен начин за премахване на неприятни миризми. Поръсете обувките си с малко количество от содата и ги оставете така през нощта. На следващия ден - изтръскайте добре и сте готови да ги обуете отново.

 

 

Избирайте разумно

Често причината за лошата миризма от обувките може да е заради неправилният ви избор на обувки. Обувките от изкуствена кожа или велур имат ограничена вентилация и ако сте решили да ги носите в топло време това със сигурност ще ви гарантира и неприятна миризма.

 

За да обобщим, премахване на лошата миризма от обувките не е чак толкова непосилна задача, стига да сте готови да вложите малко усилия и да последвате някои от посочените по-горе съвети.

 

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.