Как да запазим бялата тениска винаги бяла

публикувана на 16.02.2017 г. в 01:06 коментари(0)

Бяла риза или бяла тениска - едва ли има гардероб, в който да не се намира поне един чифт, а дори и повече. Всички, обаче, сме се сблъсквали с неприятния момент, в който белият цвят е придобил ужасен сив, жълт отенък или има видими петна. Ако искате да запазите снежната белота и бялото да е наистина бяло, трябва да спазвате определени правила преди и по време на пране, както и да полагате необходимите грижи за белите си дрехи.

  1. Разделяйте дрехите по цветове

Това е основното правило. Винаги разделяйте белите си дрехи от цветните и особено от тъмните и черни. Така не само ще запазите бялото наистина бяло за дълго време, но ще ви гарантира, че и другите ви дрехи са в топ форма.

 

  1. Атакувайте петната възможно най-бързо

Петната от храна, като кетчуп или кафе няма как да пропуснете, но следите от изпотяване могат и да не привлекат веднага вниманието ви. Във всеки един случай трябва да реагирате бързо и да обработите петното, преди да  е останало завинаги върху дрехата ви. Ако бялата ви тениска позволява избелване - в краен случай можете да прибегнете до белината, но ако материята е по-финна или изобщно не позволява пране, тогава химическото чистене остава единственият ви вариант.

 

  1. Използвайте точно количество от перилния препарат

Използването на по-голямо количество може да остави следи от неразтворения препарат по белите ви дрехи, а в обратния случай, по-малкото количество препарат ще е недостатъчно, за да се изперат добре дрехите.

 

  1. Четете етикета

Всяка дреха има етикет, на който е указано как трябва да се пере и поддържа. Перете белите си тениски при възможно най-високата температура, според позволената за тях. Ако ползвате сушилня, съобразете цикълът на сушене - прекомерното изсушаване на белите дрехи ги прави да изглеждат по-износени, отколкото са.

Колкото и да ви е любима някоя от белите ви тениски, трябва да я перете на всяко едно, две обличания. Правилното поддържане и навременните мерки при появата дори на малко петно ще ви гарантират по-бели и по-искрящи дрехи, на които да се радвате по-дълго време.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.