Всичко, което трябва да знаете за еспадрилите

публикувана на 11.05.2017 г. в 17:14 коментари(0)

История

Въпреки факта, че еспадрилите често създават впечатлението на ненадеждни и краткотрайни обувки, те са били създадени като част от военната екипировка на арагонските пехотинци през XIII век. Това се обяснява с евтиното и лесно производство – един чифт се е правел много бързо от специална трева „esparto”, откъдето идва и самото им име.

Пикът на своята популярност, обаче, мъжките еспадрили дължат на хитовия, през 80-те години, телевизионен сериал "Маями Вайс. След него те навлизат мощно в света на модата.

Конструкция

Съвременните модели мъжки еспадрили изглеждат почти по същия начин, както са изглеждали и техните предшественици преди няколко века: памучен плат отгоре, съшит към подметката, направена от въже от юта.

Изключително леки и удобни, те могат напълно да заместят сандалите или мокасините и са предпочитани от мъжете, които се стремят към стил и комфорт.

Как да ги носим

Основно и единствено правило – на бос крак. Разбира се, в зависимост от техния дизайн и индивидуалния ни гардероб – с летни панталони, плажни шорти, дънки… Еспадрилите са може би най-непретенциозните летни обувки, които могат да се съчетаят почти с всяка дреха от гардероба. При липсата на твърд дрескод, с тях можете да се появите дори в офиса, да ги комбинирате с тениска и къси панталони за вечерната разходка в парка или да събирате слънчеви лъчи на плажа.

Мъжките еспадрили се вписват добре в класическия летен образ на всеки стилен мъж -  с панталони тип чинос, с бели къси панталонки или бермуди, бяла тениска и  слънчеви очила.

Какви грижи изискват

Основният враг на еспадрилите, като всички други тъкани обувки - е водата. Всъщност, дъждът застрашава повече подметката, защото тя абсорбира влагата на принципа на гъбата. Затова е добре да ги държите далеч от вода и влага, а при почистване да използвате мека четка.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.