Модни съвети за мъже

публикувана на 19.05.2017 г. в 18:12 коментари(0)

Отдавна, много отдавна, е разбит стереотипът, че модата е запазена територия за дамите. И все пак... Много от  мъжете неглижират тенденциите, считат, че познаването им далеч не е задължително и разчитат  да намерят най-подходящите дрехи директно на щанда.  Ако сте от тези представители на силния пол, които не се чувстват в свои води из фешън дълбините, вижте няколко  подсказки. Тези  модни съвети за мъже ще ви помогнат да избирате по-лесно и да изградите свои критерии когато решавате какво да облечете.

Намерете си свой моден гуру

Ако сте колебливи и плахи, когато решавате как да попълните гардероба си, намерете си верен фешън приятел. Много често това може да бъде партньорката ви в живота, но това съвсем не е задължително. Вашият моден гуру може да е близък приятел, съсед, познат - важно е да има познания за дрехите, да бъде обективен при оценката как изглеждате с едно или друго облекло и да бъде съпричастен към мисията ви със своите модни съвети.

Размерът има значение

Факт! И при решението какво да облечете тази максима важи с пълна сила. Независимо дали са модерни по-тесните или по-широките модели, съобразете се най-вече с фигурата си. Има силует, който не допуска впити крачоли, защото картината би била жалка. Макар свободните дрехи да са по-непретенциозни към телосложението, те също трябва да бъдат широки с мярка, особено при по-нисък ръст, по-овална форма и така нататък. Съобразете размера на това, което купувате, най-вече с обективните си дадености и по-малко с модните писъци.

 

Материите още по-голямо

Да имате отношение към материята на дрехите, които носите, е един от най-важните модни съвети за мъже.  Мъжкото тяло се поти (много повече и по-интензивно от женското) и това трябва да е голям удивителен знак при избора ви. Задължително поглеждайте етикета, който обозначава какви са материите. Заложете на естествените - лен, памук, вълна или такива, които са специално разработени, за  да не спарват тялото. Специално се поинтересувайте по темата и поискайте съвет от продавач-консултантите или своя  моден гуру.

 

Марка не е равно на стил

Да си познавач на фешън брандовете заслужава уважение, но да си роб на марките издава по-скоро несигурност в индивидуалния характер и личното присъствие. Между стил и марка (независимо колко голяма и известна е тя) не може да се сложи знак за равенство. В идеалния случай дрехата е огледало на това, което носите вътре в себе си - опитайте да заложите на това в избора си. Сляпото придържане към точно определен бранд може да е израз на това, че познавате отлично и себе си, и името, чиито дрехи обличате. Но много често то е просто снобско отношение към света и може да ви направи нелепо изглеждащи в една, иначе, скъпа дреха.

 

Детайлите са вашият скрит коз

Облеклото е важно, още по-важни са детайлите, свързани с него. Обувките и аксесоарите много често  са по-красноречиви от дрехите. Защото, ако са произволно избрани, ако не са съобразени с общия тон на стайлинга, те просто категорично показват незаинтересованост по отношение на собствената ви визия. Обратно – внимателно селектираните детайли показват стремеж към впечатляващ външен вид, изразяват персонален почерк. Затова обмислете внимателно всеки аксесоар, към който посягате. Дори при семпло облекло една качествена обувка или  добър колан са вашето скрито оръжие. А и най-скъпите дрехи ще изглеждат по-скоро неадекватно, ако са съпроводени от износени и неподходящи за общата визия аксесоари. Модните съвети за мъже са многобройни, но този наистина си струва да бъде запомнен и спазван!

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.