Мъжката риза в ежедневието

публикувана на 26.10.2017 г. в 16:19 коментари(0)

Много, много отдавна са минали времената, когато мъжката риза е била обект на редица предразсъдъци, забрани и стереотипи.

Онова, което наистина властва и до днес е фактът, че ризата задължително присъства в мъжката официална визия. Но тази древна одежда, трансфомирана, адаптирана и с много лица, днес е неизбежна част и от ежедневието на модерния мъж.

Риза с класически панталон

Kомбинацията мъжка риза с класически панталон е напълно стандартна и мнозина посягат към нея често в ежедневието си. Всъщност, обаче, това е едно доста коварно решение. Ако сте представител на младото поколение или модерните мъже на всички времена, най-добре е да избягвате подобно съчетание. Ако искате да бъдете официални, облечете си костюм и риза. Това е класиката. Освен, ако не се чувствате истински фешън гуру, останалите решения  може да ви доведат една доста странна, много демоде и дори смехотворна визия.

Риза с дънки

Всъщност днес точно тази комбинация може да се определи като класическа. Със своя уникален универсализъм, денимът позволява да му добавите каква ли не мъжка риза. От строгия  бял стандарт, през каре и райе, до многоцветни визии - всичко е допустимо, всичко изглежда актуално. Все пак, не забравяйте, че не е достатъчно само да метнете риза върху дънките (тийновете могат да си позволят и това, разбира се). Обърнете внимание на детайлите - особено на колана и обувките, които допълват  и завършват вашия аутфит. Важни са също местонахождението ви, поводът, по който вземате решение как да изглеждате. Не е едно и също дали ще бъдете в офиса, на разходка или на делова среща.

Риза с пуловер

В по-студените дни много мъже обичат да слагат пуловер върху ризата. Макар че това може да е много удачна и актуална комбинация, бъдете внимателни. Ако пуловерът ви е с деколте около врата не вадете на показ цялата яка на ризата. Ако пък държите да допълните съчетанието с вратовръзка, внимавайте още  повече.  Такава комбинация могат да си позволят по-екстравагантните и смелите. Ако нямате подобно усещане за себе си, по-добре не експериментирайте в тази посока.

Риза с жилетка

По принцип жилетката (става дума за българското разбиране за жилетката като плетена или трикотажна дреха с копчета) изисква внимателен подход от страна на мъжете. Щом, все пак, обичате този вид одежди и сте сигурни, че с тях се чувствате комфортно и изглеждате добре, то тогава съчетанието с мъжка риза е напълно приемливо. Добре е поне едно от двете да бъде едноцветно - риза дюс може да съчетаете с многоцветна жилетка и обратно. Ако и двете са едноцветни, съчетайте нюансите добре, за да не изглеждате скучновато. При положение, че имате идея и двете дрехи да са многоцветни, помислете още веднъж. Да, на модните подиуми се вижда и това, но дали в ежедневието подобна визия е адекватна? Ако сте категорични, то или нямате никакво отношение към облеклото или наистина разбирате от мода и имате куража да правите експерименти.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.