Имаш ли го в своя гардероб?

публикувана на 16.05.2018 г. в 17:34 коментари(0)

или кои са новите модни тенденции за пролет - лято 2018, които модерният мъж трябва да познава

Когато топлите сезони са все по-близо, настроението ни също покачва градусите си, а заедно с това изгрява все по-ярко желанието ни да изглеждаме добре. Затова няма как да избягаме от въпроса: „Готов ли е гардеробът ни за пролетта и лятото?“. Може би, дамите се вълнуват повече от тази тема, но и представителите на силния пол все по-малко неглижират законите на модата. Истината е, че модерният мъж познава фешън тенденциите и сверява своя моден часовник. Затова, нека дадем няколко актуални съвета кои са подходящите мъжки дрехи за пролетно-летния сезон през 2018-та.

Тениски

Е, да. Тениската е онази дреха, която оглавява всяка лятна класация. И съвсем естествено, тъй като със своето удобство, лекота и функционалност това си остава най-предпочитаното решение за топлите дни. Нещо повече, с достъпната си цена, с многообразието от цветове и материи, тишъртките наистина правят мъжкия летен гардероб богат и вариативен. За пролет - лято 2018 особено актуални са тениските с щампи, принтове и надписи, свежите тениски с флорални мотиви. Освен вечните цветове - бяло и черно, смело можете да изберете много други варианти - модните диктатори определят като цветове на сезона и червеното, и бледорозовото, и жълтото в различните му нюанси.

Ако искате да заложите на тениската и за по-формални ситуации - за бизнесежедневие, за делови срещи, много добра работа биха свършили тениските с яка, които предават елегантност и сериозност на стила. Тениската с яка обикновено е изработена и от по-плътна материя, което я прави много удачно решение за по-хладните дни или нощния летен живот на открито.

Дънки + Къси дънки

Друга дреха от пролетно-летния гардероб със статут „задължителна“, е вечният деним. На работа, за пътуване, за най-лежерни и за по-официални ситуации, дънките са актуални колкото през зимата, толкова и през лятото. Разбира се, за топлите сезони е по-добре да изберете светли нюанси, а и много модерните разнищени и прокъсани модели са особено подходящи за лятото. В тенденция са по-обраните вталени и изчистени дънки, но дори да заложите на по-разчупени модели, няма да изглеждате демоде.

Все повече в летния гардероб на модерния мъж се настаняват и така наречените къси дънки. Освен, че няма да изневерят на най-верните фенове на денима, те са изключително практични - по-семплите модели могат спокойно да се използват в работното ежедневие, а в по-лежерен вариант идеално решение са късите прокъсани дънки, късите дънки с кръпки, късите дънки с набран ефект. Тук също, освен класическите сини цветове, можете да разнообразите денима с къси дънкови панталонки в черно, сиво, синьо.

 

Къси панталонки

На мъжката половина от човечеството, обикновено й е по-топло по принцип, а в пролетно-летните сезони обикновено й е винаги горещо. Може би именно затова в последните години късите панталонки са истински хит в мъжкия летен гардероб. Първата представа за мъжките къси панталонки е, че са подходящи за небрежния стил на обличане. Това безспорно е вярно и всички  почитатели на стрийт модата и на спортния лайфстайл могат да избират межди множество предложения - къси панталони с джобове, карго къси панталонки, както и всеки друг стандартен модел в обичайни или по-екстравагантни цветове. Модерни са синьото, жълтото, зеленото, червеното, розовото - каквото и да изберете по отношение на цвят, няма да сбъркате. Но късите панталонки все повече си извоюват авторитет и на дреха, адекватна за бизнес и дори класически стил. Ако подберете спортно-елегантни или елегантни къси панталонки и ги комбинирате подходящо с монохромна тениска или тениска с яка, с едноцветна риза или пуловер ще можете да се чувствате спокойно и на работното място, и на вечеря в лятна градина, на разходка в големия град и на морския бряг.

Пролетно яке

Не забравяйте, че в пролетно-летния гардероб винаги трябва да се намира и едно яке. За онези, които обичат да пътешестват към близки и далечни дестинации, то е просто задължително, тъй като на път човек трябва да е подготвен за изненадите на времето. Но дори да сте 100 % градски човек, лекото яке е добре да бъде винаги в готовност, за да не ви изненадат пролетно-летни дъждове и градушки или внезапно, макар и кратко застудяване.

Обувки

Ако вече сте осигурили дрехите за своя гардероб, значи е време да хвърлите поглед и да установите дали краката ви са в пролетно-лятна готовност. За най-горещите дни едни кожени сандали са универсално и модерно решение. Но мнозина мъже не обичат този тип обувка. В такъв случай, тъй като чехлите и джапанките (колкото и бързо да се обуват и удобно да се носят) си имат по-специфично предназначение, то най-добре е да имате леки еспадрили и кецове, съответстващи на вашия стил и облеклото, с което разполагате. Дизайнерите продължават да поставят кецовете като естествен завършек както на спортния-елегантен стил, така и на редица по-формални дрес концепции. Що се отнася до еспадрилите, освен че са много актуални, те са практични заради своята лекота и винаги придават чаровно излъчване на своя притежател.

Плажен аутфит

Щом мислите за топлото време, то не забравяйте да му се насладите и чрез своя плажен ауитфит. Независимо дали ще се разхождате край морето или ще се изявявате около градския басейн, бъдете подготвени и за плажа. Плувните шорти или боксерки са може би най-масовият избор - безспорно те са много практични и удобни. Можете да изберете дължина според фигурата си - тези около средата на бедрото са най-предпочитани, но ще звучите съвременно и ако заложите на малко по-къси или такива около коляното. Друга тема е, ако искате да се откроите и заложите на слип модел. В този случай или ще подчертаете своята перфектна фигура, или ще фокусирате внимание върху несъвършенствата си. Преценете добре. И, задължително си набавете, хармониращи с банския плажни чехли.

Аксесоари

Не забравяйте, че ако искате да демонстрирате фешън визия, трябва да помислите и за детайлите. Именно те ще откроят мъжът с класа и стил и ще подчертаят вашата индивидуалност. Затова, не пренебрегвайте аксесоарите. Една красива мъжкак гривна, например, успешно можете да съчетавате в много ситуации. Защо да не разнообразите лятното парти със забавна папийонка или свежи тиранти? А всеки мъж има нужда от портфейл, нали. Обърнете внимание на своя - външният му вид може и да не подсказва нищо за съдържанието му, но говори за притежателят му. Не мислите ли?

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.