Ризата - винаги на мода

публикувана на 23.05.2018 г. в 16:28 коментари(0)

Ако има дреха, която да заслужава да носи приза „вечна“, то това със сигурност е ризата. Присъствала още сред одеждите на древните, тя била носена от бедни и богати, в празници и делници, денем и нощем. Е, наистина изминала е немалък път до днешните съвременни образци, но все така е задължителен елемент в гардероба на мъже, жени и деца.

Класика

Когато става дума за класическа риза, неизбежно в представите ни изниква стандартната бяла риза. И макар някои да я определят като скучна, то  има ситуации - особено в дрескода за строго официални и бизнес церемонии, където тя е ненадминат еталон за стил и класа.

Модерна класика

Разбира се, днес ризата живее в многобройни вариации и трансформации.  Като характерни за класическата мъжка риза се определят всякакви цветове и нюанси - продължават да бъдат водещи кройката и монохромното решение. Кройката на класическата риза е неизменно една и съща, като платката на гърба е почти задължителна и само формата и големината на яката може да загатне за определена модна тенденция. Класическата риза се съчетава със сако, но също популярни са комбинации с пуловер, яке от кожа или деним.

 

Актуални  тенденции

Освен че в стандартните си варианти са винаги на мода, в последните години фешън тенденциите акцентират на ризите с принтове и шарки, в каре и райе, фигурални и флорални десени.

Що се отнася до това дали ризата да бъде запасана или не, като изключим строго формалния стайлинг (ризата винаги запасана в панталона), съвременната мода е доста разкрепостена. Ризата може да се носи както запасана, така и над пантолон - всичко е въпрос на експеримент и добър усет.

В последните години особено актуална е еднотонната ленена риза, която предава бохемско излъчване на всеки мъж. Тя се носи най-вече в топлите сезони, защото макар и често с дълъг ръкав и по-груба текстура, ленът държи хлад и създава комфорт за тялото. А притеснението, че се мачка изобщо не е на дневен ред, тъй като и стрийт аутфита, и арт визията приветстват подобен небрежен вид. Модерни са и ленено-памучните ризи с къс ръкав, много предпочитани от мъжете за горещите дни.

За пролетта и лятото на 2018-та в тенденция са също памукът и сатенът като материи. По отношение на цветовете, тъмните нюанси са много препоръчвани от редица дизайнери - актуални са тъмносиньо, черно, бордо. Разбира се, нежните летни багри винаги изглеждат добре, а по-ексцентричните нюанси също могат да бъдат видяни в

редица от фешън колекциите за сезона. И макар денимът да има много и най-различни съперници, най-верните му фенове спокойно могат да го носят под формата на риза  - със сигурност ще изглеждат актуални.

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.