Слагай качулката!

публикувана на 07.11.2018 г. в 14:21 коментари(0)

Мъжките дрехи с качулка - удобни и модерни

В преходните сезони има незаменими неща. Точно такива са  дрехите с качулка, които ни гарантират защита от дъжд и вятър. Всъщност,  първообразите на качулката ни отвеждат далеч, далеч в миналото, без да можем да определим или датираме авторството на този, толкова популярен днес, елемент. Но така или иначе, още древните гърци и римляни, а и редица източни народи, я имали като част от облеклото.

Днес  дрехата с гугла е абсолютен хит в гардероба на всеки модерен мъж.  Освен безспорната защитна функция, качулката носи и своеобразна символика. Малко мистика, малко загадъчност, малко ексцентричност - всичко това предава един по-интересен нюанс на мъжа с качулка.

Качулката дава своя принос за имиджа на човека, който я носи и в съвсем съвременен аспект. Тя категорично говори за притежателя си - той е освободен, самоуверен и излъчва привлекателна доза непукизъм.

Разбира се, когато става дума за мъжка дреха с качулка, на първо място  застава една от емблемите на модерния мъж - суитчъра. Появил се като спортна дреха, днес той е неизменна част от стрийт културата.

Мъжкото яке с качулка, от своя страна, е златен стандарт. Заради своята функционалност и удобство, то е спътник на всеки мъж от най-ранна до преклонна възраст. Модните диктатори може да трансформират линиите, цветовете и общия моден контекст, в който го използват, но в колекциите им винаги има място за него.

Качулката отлично приляга и на една друга дреха, която тази есен се изкачва до върховете на фешън класациите - мъжката жилетка. Става дума за мъжките дълги плетени жилетки. Топли, удобни и предлагани в много широк периметър - от съвсем кежуал до подходящи за бизнес стила, те са абсолютна топ тенденция в настоящия сезон.

Едно ревю на мъжките дрехи с качулка  не може да мине без типичните представители на тази категория - анцузите с качулка са изключително удобни и практични и са верен приятел на този, който ги носи - особено на спортната площадка и по време на планинските разходки. В тази категория можем да поставим и много актуалните мъжки елеци с качулка, които отлично топлят и защитават  тялото. 

По-необичайни за част от представителите на мъжкия пол, може би, са блузите с качулки. Безспорно при тях качулката няма ясно изразена предпазна функция, но за сметка на това тя е елемент на имиджа - предава свежо звучене, закачливост и фриволност.

Личните предпочитания при избора на дрехи са различни - някои държат повече на функционалността, други - повече на визията. Истината е, че мъжките дрехи с качулка съчетават отлично и двете концепции. Така че, време е в гардероба ви да има достатъчно такива образци. Действайте и слагайте качулката!

За да може да оставите коментар към даден блог трябва да сте регистриран потребител
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.